Bilboko erdigunean etxebizitza zaharra berritzeko proiektu-aretoa

Hasiera > Proiektuak > Etxebizitza zaharberritzea Bilboko erdigunean

ETXEBIZITZA ZAHARBERRITZEA BILBOKO ERDIGUNEAN

Share
Cocina proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Cocina azul proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Vista general reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Detalle cocina proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Encimera cocina proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Mesa proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Detalle mesa reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Balcón proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Pasillo proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Salón proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Dormitorio proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Cama dormitorio proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Armario dormitorio reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Ducha baño proyecto de reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Detalle baño reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Ducha proyecto reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao
Espejo baño reforma de vivienda antigua en el centro de Bilbao

Obraren xehetasunak

Helburua

Etxebizitza zahar baten zaharberritze proiektua, oso hutsune banaketa partzelatua duena, horietako batzuk argi naturalik gabe; beraz, hutsetik abiatzea erabaki zen, banaketari erabilgarritasun eguneratua emateko asmoz. Sukaldea, jangela eta egongela erdigunean, denak komunikatuak, irekiak, ukitu industrialak, minimalistak eta landa gaurkotuak dituen estilo eklektikoarekin.

Horretarako, egongelako sabaia agerian utzi genuen, habeak saneatuak, grafito tonuaz margotua eta argiztapen teknikoa hodi batez, ukitu industriala emateko asmoarekin. Sukaldean, eremutan banatua, sabai luze adintelatua sarrera, sukaldea eta jangela batzen dituena. Tonu zuri, gris eta urdinak konbinatuz.

Gau-gunean sartzeko, neurrira egindako altzari luzea erabili genuen, erdigunean hutsunea zuena, korridorearen hodi-sentsazioa arintzeko eta zubi-lana egiteko telebistaren aurrealdearen eta logela nagusiaren artean. Gris grafitoa sarrerako hormatik altzariaren aurreko hormaraino, guneei koherentzia nahiz jarraipen-sentsazioa emateko.

Logela nagusian (antzinako sukaldea), komuna txertatu genuen, beiraz itxita, argi naturalaren sarrera optimizatzeko, eta haritzezko oheburuko argi anbarrez argiztatua, atseden hartzeko guneetan beharrezkoa den epeltasuna emateko.